Nože JKR PRO

Nože JKR PRO

Pokud hledáte levný, líbivý a kvalitní nůž na EDC mám dobrý tip. Nože JKR PRO dobře známého španělského výrobce Joker umí za málo peněz hodně muziky. Já konkrétně jsem si zvolil model JKR PRO 10002 a podrobil jsem ho kvalitnímu testu, když jsem si jej na 3/4 roku vybral jako svůj hlavní EDC nůž.

 

 

Už z výroby dobře nabroušený nůž s kvalitní a oblíbenou ocelí. Nijak exotický výbrus, takže broušení je hračka. Na pohled líbivé střenky až poměrně kluzké, ale s decentně ostrými hranami, které napomáhají pevnému úchopu. Klip není nijak na volno, ani se nepovoluje. Na druhou stranu není ani extra tvrdý, takže při vkládání do kapsy není potřeba za klip páčit a krásně bez pomoci mi vklouzne do kapsy a nemá tendenci vypadávat. Na EDC trochu větší tloušťka, ale osobně s tím nemám problém. Jsem spokojený majitel již přes 3/4 roku. Nůž nenese známky opotřebení ani poškození a nemůžu si na nic stěžovat.

 

Z modelové řady je toho na výběr více. Liší se materiálem střenky. Ocel výrobce vždy volil oblíbenou D2, která má skvělé vlastnosti a dobrou tvrdost. Zvolená pojistka Liner lock je dnes hojně užíván mezi mnoha výrobci a funguje zde skvěle.

 jkr-pro-1002

 

 


Autor: Josef Staněk

Hodnocení: hodnoceni-5

×

Splátková kalkulačka ESSOX