Hikmicro Falcon - nejcitlivější termo monokulár na trhu

 
Nedávno přišlo Hikmicro na trh s novou řadou termovizních pozorováků, která by měla navázat na předchozí, velmi úspěšnou, modelovou sérii Lynx, která se své oblibě těší dodnes. Termovize Falcon otevírají úplně nové možnosti a uspokojí i ty nejnáročnější lovce. Disponují čočkou o velikosti 25, 35 a 50 mm, přičemž u 35mm čočky si můžete vybrat rozlišení senzoru, a to 384x288 px nebo 640x512 px. Falcon s 25mm čočkou má rozlišení jádra 384x288 px a naopak Falcon s 50mm čočkou disponuje jádrem 640x512 px. 12 mikronová technologie je samozřejmostí u všech modelů. 
 
 

Recenze produktu

V čem však Falcon vyniká mezi jinými termovizemi je jeho vysoká teplotní citlivost (NETD), která je pod 20 mK a stal se tak nejcitlivějším pozorovákem na trhu. Díky jeho citlivosti jste schopni vidět i ty nejmenší teplotní rozdíly - v praxi to znamená třeba paroží nebo střapec zvěře. 
 
Jako velkou výhodu u těchto monokulárů spatřuji způsob napájení vyjímatelným akumulátorem 18650, které najdete v balení hned 2 spolu s nabíječkou. Dále oceňuji malou diodu umístěnou na tlačítku zapnutí/vypnutí indikující zapnutý režim termovize. Jediným negativem je vyšší hmotnost přístrojů (500-636g), na druhou stranu konstrukce působí velmi odolně a nárazuvzdorně. 
 
Při výběru mezi jednotlivými modely bude rozhodující samozřejmě cena, která se pohybuje v rozmezí od 43 do 77 tisíc Kč, ale také základní (optické) zvětšení, které je pochopitelně různé. Zatímco FQ35 se zvětšením 1,82x bude dobrým pomocníkem spíše při lovu v lesních porostech, FH35 se zvětšením 3x bude vhodný spíše na otevřené plochy jako pole a louky. FH25 se zvětšením 2,17x a FQ50 se zvětšením 2,6x  pak budou řekněme takovým kompromisem a univerzálem co se způsobu lovu týká. 
 

Ať už si vyberete jakýkoliv z těchto přístrojů, dle mého názoru rozhodně neuděláte chybu. 

 

Detail produktu na e-shopu

hikmciro-falcon
 

Fotogalerie

 
 

Videogalerie

 
 

Autor: Ing. Vít Chromčák

Hodnocení: hodnoceni-5

 
×

Splátková kalkulačka ESSOX