Články

Pomůžeme Vám s výběrem toho co právě hledáte. Dočtete se nové zajímavé informace, či recenze produktů z naší nabídky.

Přihlaste se k odběru notifikací o nových článcích ať už Vám žádný neunikne:

 

Prohlížejte si všechny články, nebo zvolte některou z kategorií:

Natura Viva 2024

Uvidíme se i na letošním ročníku výstavy Natura Viva? Koná se 23. až 26. května.Najdete nás opět v hale C hned napravo od průchodu z haly B, A1, A2 😊     Na co se můžete těšit Hned ved...

Taktický nebo outdoorový batoh? Pojďme si říct hlavní rozdíly mezi těmito společníky do přírody.

Taktický nebo outdoorový batoh? Pojďme si říct hlavní rozdíly mezi těmito společníky do přírody.  Začneme Outdoorovými batohy, který, jak už napovídá jejich název, patří do Outdooru, tedy ven – ...

Recenze brokovnic Kral Arms - Daniel Korčák

Kral Arms vyrábí brokovnice ve výrobních prostorách o rozloze 18 000 m2, kde zaměstnává více než 250 lidí. Používá špičkové technologie kombinované s precizní ruční prací. Výroba brokovnic Kral Arms s...

Recenze puškohled RYPO Hunter 2,5-10x56

Měla jsem možnost testovat puškohled RYPO Hunter od litevského výrobce, který nabízí zajímavý produkt za dobré peníze.

Jaký je rozdíl mezi 850nm a 940nm přísvity? Vše co potřebujete vědět

prisvity

Noční vidění dnes používají přísvity s nejčastěji s vlnovými dálkami 850nm, nebo 940nm. Víte, ale jaký je mezi nimi rozdíl?

Porovnání brokového střeliva s olověnými, ocelovými a bizmutovými broky

ovelové-broky

15. únor 2023. Tento den se zapíše do paměti českých myslivců a sportovních střelců jako poslední den, kdy mohli bez rizika jakékoliv sankce běžně používat střelivo s olověnými broky při lovu kachen nebo na některých střelnicích. Nařízením EU vešel v platnost zákaz užívání olověného střeliva na mokřadech. Zakázáno je olověnými broky střílet, ale i je v daných lokalitách mít při sobě. Přesněji řečeno se jedná o mokřady a vzdálenost do 100 metrů od nich.

 

Recenze PARDu TD32 - NV, termovize a LRF 3v1 - Jak jej hodnotí Daniel Korčák?

pard-td32_1

Používání termovizi a nočních vidění je dnes téměř každodenní potřeba každého aktivního myslivce i lovce. Nejen z důvodu lepší detekce zvěře v noci ale také kvůli naprosto bezpečné a přesné střelbě. Položme si otázku jak lze bezpečněji určit rozdíl mezi kňourkem a bachyní za úplné tmy když pomineme svítilny na zbrani? A dostáváme se právě mezi dvě rozdílné vesnice názorů uživatelů. Neustálý spor o tom zda je lepší termovize nebo noční vidění. Pokud si poslechneme názor většiny českých myslivců dozvíme se , že pro vyhledání zvěře používají levný termovizní pozorovák a pro lov ještě levnější “ nočák”. Výhody a nevýhody jednotlivých rozdílných zařízení zná každý uživatel a po finanční stránce která je v tomto případě ta nejdůležitější, protože nám určuje kvalitu a spolehlivost zjistíme že dnes zbytečný nákup dvou zařízení za který zaplatíme poměrně značnou sumu se nevyplatí.

 

Tekutá vnadidla Venator - Jak si vedla v testu lovců?

Tekutá vnadidla Venator - Jak si vedla v testu lovců?

Nechali jsme naše influencery recenzenty otestovat všechny druhy vnadidel Venator. Jak si v testu vedla a komu jak fungovala?

 

Velký test přísvitů pro noční vidění - Jaký přísvit vybrat?

Testované přísvity Venator Nox R, Venator Nox X Kit, Venator Nox VCSEL, Luna Vision LED 940, Originální přísvity z balení zařízení. Všechny přísvity v testu měli zdroj světla s vlnovou...

Služby - Montáž puškohledu, lapování kroužků a break-in hlavně

Služby - Montáž pukohledu, lapování kroužků a break-in hlavně

Montáž puškohledu, tedy místo spojení zbraně a optického zaměřovače je jedna z nejdůležitějších částí celého zbraňového systému.

Z různých důvodů se lidé snaží ušetřit prostředky investované do nové zbraně právě na tomto díle, což je špatně. Špatná nebo nekvalitní montáž v prvním případě znamená chybovost při střelbě, v dalším například poškození tubusu puškohledu a podobně.

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX