Nůž Veverka
Code: 8880000076036Product detailed description
Rozměry nože: Celková délka – 235mm. Délka čepele – 115 mm.Délka rukojetí – 120 mm. Sila čepele – 2,2 mm.
Dodává se spolu s koženým pouzdrem
Damašková ocel Na výrobu damaškové oceli se používá ocel značek:??15, ?9, 65?.
RUS – ??15, ?9, 65? ČSN – 14 100, 13 220, 19 191 DIN –100 Cr 6, 66 Mn 4, C 90 W 2 AISI – E 52100, --, W 1 (C 0,10)
Damašková ocel se vyrábí kovářským svařováním v jeden celekz různých tříd oceli s různým obsahem uhlíku a to z plátkuo velikosti 200×30×4mm. Výsledkem je střídání tvrdých, měkkých aviskózních vrstev. Důsledkem toho je, že se na ostří vytváří takzvaná„mikropila“, která poskytuje vynikající dlouhodobé řezné vlastnostinože. Počet vrstev je průměrně 1000 – 1500. Mechanické vlastnostidamašku se do jisté míry zlepšují s rostoucím počtem vrstev až dostadia, kdy se materiál opět začne chovat jako homogenní blok. Je žádoucídosáhnout cílového počtu vrstev při co nejmenším počtu svařování.Toho se docílí precizní prací, a dále zvýšením počtu vrstev v paketu avícečetným (tj. více než 2×) nasekáváním a překládáním po každémsvaření.
Po dlouholetých zkušenostech kování čepele z damašku společnostOkské nože dospěla k tomu, že optimální počet vrstev se pohybuje od1000až do 1500.
Nůž vyrobený z damaškové oceli vyžaduje nadstandardní péči, neboťje náchylný k rezivění. Po každém použití se nůž musí pečlivěotřít a neměl by být dlouhodobě vystavován vlhkému prostředí.
Struktura damaškové oceli se odlišuje od nože k noži. Každý nůž jejedinečný.
Tvrdost oceli: HRC 60–63
Použité odrůdy dřevin: Sapeli (Entandophragma cylindricum) Hustota640–660 kg/m3 Pochází z Afriky, roste ve vlhkých pralesích. Brava sepohybuje od tmavě červené až do světle hnědé nebo bledě růžové.Struktura vláken je jednotná s dobře viditelnými póry. Lehce se mechanickyopracovává a je přitom dostatečně odolný proti neopatrnému zacházení.K výhodám této odrůdy patří především jeho neuvěřitelná lehkosto odolnost.
Vložka se slisované hovězí kůže.
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!